duminică, 9 ianuarie 2011

Un desert delicios


Tradiţionalele clătite. Aveţi nevoie de patru ouă (sau mai multe, depinde de cantităţi), făină, lapte, un vârf de cuţit de sare, o ceşcuţă de ulei, iar ca umplutură puteţi folosi dulceaţă, ciocolată sau îngheţată.


Se amestecă făina cu ouăle şi se adaugă lapte (sau apă minerală).


Se unge o tigaie cu puţin ulei şi se toarnă aproape un polonic din conţinut. Se prăjeşte pe ambele părţi.


Ca umplutură am încercat diverse combinaţii: ciocolată neagră sau albă - şi am obţinut clătitele Bible Black şi Angel White...


...îngheţată de căpşuni sau de vanilie...


...dulceaţă de trandafiri sau miere, rezultatul fiind botezat Rosa Mistero, respectiv Wildhoney...


...mix îngheţată sau mix ciocolată...


...dulceaţă de pepene galben sau de căpşuni.


Se rulează şi se servesc calde. Oricum nu apucă să se răcească!


Mai tot timpul, pentru ultima nu am suficient material...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu