vineri, 14 ianuarie 2011

(Bi)Lanţul amintirilor - Top 10 concerte. Locul 7, Nopţile vieneze, februarie 2009


Pe locul 7 în top am plasat "Nopţile vieneze". În capitala Austriei au poposit, în interval de circa o săptămână, trei caravane metal, din trei genuri diferite. Între ele s-a intercalat un intermezzo clasic, că doar eram în oraşul lui Mozart.


Una dintre "ţinutele de bal".


La primul dintre evenimentele din clubul Szene, Emppu Vuorinen şi colegii săi din Brother Firetribe au fost opening act...


... în timp ce headliner a fost Pain. Peter Tagtgren a inclus Viena în turneul European Cynic Campaign.


Altă seară, altă distracţie, aceeaşi Szene. De data aceasta a fost vorba de turneul Ultra Beatdown. Antrenamentul de dinainte de show a constat într-o lecţie de arte marţiale, predată de Herman Li (Dragonforce), elevă fiindu-i Netta Skog (Turisas).


(War)Lordul serii a fost Mathias Nygard, vocalul Turisas.


Un ucrainean, un chinez şi un francez, plus trei britanici... n-au avut chef de bancuri, ci de muzică. Dar asta nu i-a oprit să facă glume pe tot parcursul show-ului Dragonforce, trecând publicul "Through The Fire And Flames". Nici măcar apa şi berea turnate de ZP peste fani nu i-au putut "stinge".


A treia caravană, dar nu cea din urmă a fost turneul Hellhounds Fest. În deschidere au evoluat Lydia's Gemstone, Ava Inferi şi The 69 Eyes.


Echinocţiul Zeilor a încheiat apoteotic periplul vienez. Tiamat a fost la înălţime, ca de obicei. And in the night, Johan is divine... hehe!


Concluzia show-ului a tras-o Anders Iwers.


Bonus: Johann Strauss Orchestra s-a "insinuat" printre concertele metal. Nu puteam rata un fascinant spectacol Andre Rieu în Austria, în Stadthalle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu